Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

Αναζήτηση:

Αναζήτηση
Νέα

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Διαρροή ηλεκτρoνικών μηνυμάτων Εισαγγελέα της Δημοκρατίας - 06/12/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Διαρροή ηλεκτρoνικών μηνυμάτων Εισαγγελέα της Δημοκρατίας

Σήμερα έστειλα επιστολή στους δικηγόρους της κύριας Ελένης Λοïζίδου, με την οποία απαντώ σε όλα τα νομικά σημεία που ήγειραν και σε όλα όσα μου καταλογίζουν, στην επιστολή που μου απέστειλαν και δημοσίευσαν. Κοινοποίησα την εν λόγω επιστολή μου στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Ερευνώντα Λειτουργό.

Επέλεξα να μην εμπλακώ σε δημόσιο διάλογο με τους Δικηγόρους της κυρίας Λοïζίδου, για προστασία της ίδιας και των συμφερόντων της και δεν θα δημοσιεύσω την απάντηση μου. Ωστόσο, αν η ίδια το επιθυμεί, μπορεί να δώσει την επιστολή μου στη δημοσιότητα.

Για το θέμα της αμεροληψίας, το οποίο είμαι υποχρεωμένη να σχολιάσω καθότι πλήττεται το κύρος του θεσμού που υπηρετώ, εξήγησα ότι, το παράπονο της πελάτισσάς τους στρέφεται εναντίον δεκάδων μέσων ενημέρωσης, στην Κύπρο και στο εξωτερικό και όχι μόνο εναντίον του ΠΟΛΙΤΗ. Ο ισχυρισμός τους θα ήταν καθόλα βάσιμος, αν έκρινα ότι, ο ΠΟΛΙΤΗΣ ενήργησε εντός του Νόμου και όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης εκτός αυτού, ή αν εξέδιδα Απόφαση με την οποία θα επέβαλλα τη καθολική διακοπή της δημοσίευσης, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, πλην του ΠΟΛΙΤΗ.

Για σκοπούς πλήρους διαφάνειας, προσθέτω ότι, στο παρελθόν δεν εξέτασα παράπονο που είχε υποβάλει στέλεχος του ΠΟΛΙΤΗ ενώπιον μου, εναντίον Δημόσιας Υπηρεσίας, για θέμα που έτυχε ευρείας δημοσιογραφικής κάλυψης. Επίσης, πρόσφατα υποβλήθηκε παράπονο από πολίτη, εναντίον της εν λόγω εφημερίδας και εξετάζω τη βασιμότητά του.

Εξέφρασα στους δικηγόρους τη λύπη μου για το ότι μου ζητήθηκε να μην προχωρήσω στην εξέτασή της υπόθεσης αυτής, καθότι, η οποιαδήποτε κατάληξη, θα εξυπηρετούσε τη Νομική Κοινότητα και την ευρύτερη Κυπριακή Κοινωνία.


Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας
Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

06 Δεκεμβρίου 2017

  

©2003 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου| Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας