Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

Αναζήτηση:

Αναζήτηση
Νέα

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 - 13/06/2017


Πρόσφατα, περιήλθε στην αντίληψη μου ότι, Δημόσιες Υπηρεσίες προσεγγίστηκαν από ιδιωτική εταιρεία με σκοπό τη συμμετοχή Λειτουργών σε εκπαιδευτικά σεμινάρια επί πληρωμής, για εκπαίδευσή τους στον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, που θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάιο του 2018 σε αντικατάσταση της υφιστάμενης νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Αντιλαμβάνομαι δε, ότι η πρώτη αντίδραση των εν λόγω Δημοσίων Υπηρεσιών, ήταν θετική.

Την ερχόμενη εβδομάδα, το Γραφείο μου, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης, διοργανώνει διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια, για προετοιμασία Λειτουργών της Δημόσιας Υπηρεσίας, στην εφαρμογή του πιο πάνω Κανονισμού, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τις Υπηρεσίες τους. Οι Λειτουργοί που θα τύχουν εκπαίδευσης επιλέχθηκαν και δηλώθηκαν από τις οικείες Υπηρεσίες τους.

Παρόλο που καλωσορίζουμε και ενθαρρύνουμε τη διοργάνωση αντίστοιχων σεμιναρίων από ιδιωτικούς οργανισμούς, θεωρούμε ότι, η συμμετοχή Λειτουργών σε αυτά επί πληρωμής, τη στιγμή που διοργανώνονται αντίστοιχα, δωρεάν σεμινάρια από το Γραφείο μου, είναι αχρείαστη, ενδέχεται να συνιστά διασπάθιση δημοσίου χρήματος και μειώνει την προσπάθεια που καταβάλλει το Γραφείου μου για την έγκαιρη και έγκυρη εκπαίδευση της Δημοσίας Υπηρεσίας στο νέο νομικό πλαίσιο προστασίας των δεδομένων.

Τονίζω ότι, σε καμία περίπτωση είμαι αντίθετη στην πρόσθετη εκπαίδευση Λειτουργών έστω, επί πληρωμής, αν κριθεί σκόπιμο από τις Υπηρεσίες τους.

Συνεπώς, συστήνω στις Δημόσιες Υπηρεσίες όπως είναι ιδιαίτερα επιλεκτικές, στο πώς δαπανούν κονδύλια για εκπαίδευση Λειτουργών τους.

Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας
Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

13 Ιουνίου 2017

  

©2003 - 2017 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου| Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας