Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

Αναζήτηση:

Αναζήτηση
Νέα

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Απόφαση της ΚΟΠ για αγορά εισιτηρίων μόνο μέσω της ιστοσελίδας της - 02/01/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Απόφαση της ΚΟΠ για αγορά εισιτηρίων μόνο μέσω της ιστοσελίδας της

Μετά λύπης παρατηρώ ότι, η ΚΟΠ προχώρησε στην εφαρμογή που πιο πάνω μέτρου, χωρίς να έχει προηγουμένως διαβουλευθεί με το Γραφείο μου τη νομιμότητά του. Η ΚΟΠ παρέλειψε να απαντήσει στην επιστολή μου ημερομηνίας 20/12/2017, όπου είχα ζητήσει όπως, μέχρι τις 22/12/2017, απαντήσει σε αριθμό ερωτημάτων που έθεσα, για να εξετάσω τη νομιμότητα του μέτρου αυτού.

Σήμερα, ασκώντας την εξουσία που μου παρέχει ο Νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, κάλεσα τον Πρόεδρο της ΚΟΠ όπως, μέχρι τις 16:00, απενεργοποιήσει προσωρινά την εφαρμογή ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας της ΚΟΠ και όπως, αφού λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή των χρημάτων στους φιλάθλους που αγόρασαν εισιτήρια, καταστρέψει τα δεδομένα που έχουν μέχρι σήμερα συλλεχθεί/ τύχουν επεξεργασίας, μέχρις ότου, αποφανθώ οριστικά για τη νομιμότητα του πιο πάνω μέτρου.

Ενημέρωσα τον κύριο Κουτσοκούμνη ότι, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί με τα ανωτέρω, θα καταγγείλω την υπόθεση στο Γενικό Εισαγγελέα, για να εξετάσει την εκ μέρους του κ. Κουτσοκούμνη ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων.

Και οι δύο επιστολές μου προς την ΚΟΠ επισυνάπτονται, για σκοπούς πλήρους διαφάνειας.

Καλώ τους οπαδούς του Απόλλωνα και της ΑΕΛ όπως σταματήσουν να αγοράζουν εισιτήρια μέσω της ιστοσελίδας της ΚΟΠ, μέχρι την πλήρη συμμόρφωσή της, με τις διατάξεις του Νόμου για την πάταξη της βίας στα γήπεδα και του Νόμου για την προστασία των δεδομένων.

Υπενθυμίζω ότι, στην Ανακοίνωσή μου ημερομηνίας 20/12/2017, για το ίδιο θέμα, είχα αναφέρει ότι, όσοι υποστηρίζουν ημίμετρα που αποσκοπούν στην περαιτέρω καθυστέρηση της εφαρμογής του Νόμου για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, προσβλέποντας στο «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», δεν θα με βρουν σύμφωνη.

Ευελπιστώ στη συμμόρφωση της ΚΟΠ και στη συνεργασία της με το Γραφείο μου, έστω και την υστάτη, ώστε να εργαστούμε μαζί για την επίλυση του προβλήματος του χουλιγκανισμού που ταλανίζει την Κυπριακή κοινωνία και ώστε να αποφευχθεί η διερεύνηση της εκ μέρους της διάπραξης ποινικών αδικημάτων, για ένα μέτρο, το οποίο πιστεύω ότι, αποφασίστηκε καλοπροαίρετα, ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας
Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

02 Ιανουαρίου 2017


Επιστολή ΚΟΠ ταυτοποίηση φιλάθλων.pdfΕπιστολή ΚΟΠ ταυτοποίηση φιλάθλων 2(1).pdf

  

©2003 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου| Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας