Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

Αναζήτηση:

Αναζήτηση
Νέα

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Απόφαση ΚΟΠ για αγορά εισιτήριων μόνο μέσω της ιστοσελίδας της - 20/12/2017


Έστειλα σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟΠ και ζήτησα να ενημερωθώ για την πιο πάνω απόφαση, με σκοπό να εξετάσω τη νομιμότητα του μέτρου που η ΚΟΠ προτίθεται να εφαρμόσει από την 1η Ιανουαρίου.

Σε προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, είχε εισηγηθεί τη συζήτηση «προσωρινών» μέτρων, μέχρι την πλήρη εφαρμογή του Νόμου για τη βία στα γήπεδα και του ζήτησα όπως υποβάλει τις εισηγήσεις του στο Γραφείο μου γραπτώς, ώστε να εξετάσω τη νομιμότητά τους, με βάση το Νόμο αυτό και το Νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Του είχα επίσης αναφέρει ότι, οι οποιεσδήποτε ενέργειες για την πάταξη του φαινομένου του χουλιγκανισμού, δεν θα πρέπει να εστιάζουν σε προσωρινά ημίμετρα, αλλά θα πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής του Νόμου για τη βία στα γήπεδα.

Είναι με λύπη που ενημερώθηκα για την πιο πάνω απόφαση της ΚΟΠ, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με το Γραφείο μου. Παρόλο που, κατά κανόνα, καλωσορίζω όλα τα μέτρα που αποσκοπούν στην πάταξη του φαινομένου του χουλιγκανισμού, διερωτώμαι με ποιο σκεπτικό η ΚΟΠ έλαβε την πιο πάνω απόφαση, χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλευθεί με το Γραφείο μου και ενώ μάλιστα, γνώριζε ότι, βρίσκομαι σε συνεννόηση με τον ΚΟΑ, για την εφαρμογή του Νόμου για τη βία στα γήπεδα, αφού αντίγραφα των επιστολών μου προς τον ΚΟΑ, κοινοποιήθηκαν και στην ΚΟΠ.

Έδωσα προθεσμία στην ΚΟΠ, μέχρι την Παρασκευή 22/12/2017, όπως απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα, για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος.

Είμαι σίγουρη ότι, η απόφαση της ΚΟΠ λήφθηκε ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και προσβλέπω στην μεταξύ μας συνεργασία. Ταυτόχρονα όμως, θέλω να είμαι και ξεκάθαρη. Όσοι υποστηρίζουν ημίμετρα που αποσκοπούν στην περαιτέρω καθυστέρηση της εφαρμογής του πιο πάνω Νόμου, προσβλέποντας στο «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», δεν θα με βρουν σύμφωνη.Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας
Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

20 Δεκεμβρίου 2017

  

©2003 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου| Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας