Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

Αναζήτηση:

Αναζήτηση
Νέα

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηΕνημέρωση Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα παράπονα που υποβλήθηκαν για λήψη μηνυμάτων και κλήσεων με σκοπό την προώθηση υποψηφιοτήτων ενόψει των Δημοτικών Εκλογών. - 21/12/2016


Ενόψει του γεγονότος ότι στο Γραφείο μου κατά τις προεκλογικές περιόδους υποβάλλονται αρκετά παράπονα που αφορούν στην λήψη μηνυμάτων sms και email για προώθηση πολιτικών θέσεων και υποψηφιοτήτων, είχα αποστείλει στις 7/11/2016 οδηγίες προς τα κόμματα σχετικά με το πιο πάνω θέμα και τα είχα καλέσει όπως ενημερώσουν τους υποψηφίους τους.

Κατά την προεκλογική περίοδο που αφορούσε στις απερχόμενες δημοτικές εκλογές, υποβλήθηκαν στο Γραφείο μου παράπονα για λήψη ανεπιθύμητων μηνυμάτων και κλήσεων για προώθηση υποψηφιοτήτων από 7 άτομα κατά 17 υποψηφίων και λήφθηκαν επίσης ορισμένα τηλεφωνήματα από πολίτες που έλαβαν μηνύματα ή κλήσεις αλλά τελικά δεν υπέβαλαν παράπονο.

Οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν άμεσα, σχετικά με τις διατάξεις της νομοθεσίας και κλήθηκαν σε πλήρη συμμόρφωση με αυτές και προειδοποιήθηκαν ότι αν υποβληθούν ξανά άλλα παράπονα ενδεχομένως να τους επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν επαναλήφθηκαν παράπονα για τα οποία προηγήθηκε γραπτή προειδοποίηση προς τους υποψηφίους.

Παρά τον μικρό αριθμό παραπόνων που υποβλήθηκαν, γνωρίζω ότι ο αριθμός των μηνυμάτων που στάληκε κατά παράβαση της Νομοθεσίας είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ως εκ τούτου έχω αποφασίσει να διενεργήσω έλεγχο με βάση τα παράπονα που έχουν υποβληθεί για να ελέγξω τον τρόπο διατήρησης των αριθμών τηλεφώνων των μελών / πολιτών και τις διαδικασίες για προστασία από αθέμιτη κοινοποίηση.Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων
Προσωπικού Χαρακτήρα

21 Δεκεμβρίου 2016

  

©2003 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου| Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας