Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

Αναζήτηση:

Αναζήτηση
Νέα

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ: Ανάρτηση αντιγράφων βεβαιώσεων απολαβών (pay slips) σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης - 04/01/2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ανάρτηση αντιγράφων βεβαιώσεων απολαβών (pay slips) σε

ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης


Το Γραφείο μου εξετάζει υπόθεση ανάρτησης και δημοσίευσης, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντιγράφων βεβαιώσεων απολαβών / αποκομμάτων μισθοδοσίας, που φαίνεται το ονοματεπώνυμο, οι απολαβές, ο αριθμός δελτίου ταυτότητας και ο αριθμός κοινωνικών ασφαλίσεων της παραπονούμενης. Με λύπη παρατηρώ ότι, συνεχίζεται η αναδημοσίευση των εν λόγω βεβαιώσεων απολαβών, παρά την παράκληση μου προς το κοινό να αποφεύγει την αναδημοσίευσή τους, με την ανακοίνωσή μου ημερομηνίας 28/11/2017 .

Με την παρέμβαση της Μονάδος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, εντοπίστηκε το άτομο που έκανε την νέα ανάρτηση και την αφαίρεσε.

Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης και ενημέρωσης του κοινού. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το δικαίωμα αυτό θα πρέπει να σταθμίζεται με το δικαίωμα προστασίας της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων. Η Αρχή της Αναλογικότητας επιβάλλει όπως, σε κάθε περίπτωση, δημοσιεύονται μόνο εκείνα τα δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα και ανάλογα του επιδιωκόμενου σκοπού της ενημέρωσης του κοινού.

Ως εκ των ανωτέρω, είμαι αναγκασμένη να συστήσω εκ νέου όπως σταματήσει η δημοσίευση των πιο πάνω βεβαιώσεων απολαβών. Πρόσωπα που έχουν «κατεβάσει» (download) τα συγκεκριμένα έγγραφα με σκοπό την αναπαραγωγή/αναδημοσίευσή τους, θα βρεθούν υπόλογα έναντι του Νόμου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την πιο πάνω σύστασή μου, θα προχωρήσω στην λήψη μέτρων έναντι των παραβατών ή στην καταγγελία τους στην Αστυνομία για διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων που αφορούν στο Νόμο για την προστασία των δεδομένων.

Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων
Προσωπικού Χαρακτήρα

4 Ιανουαρίου 2018

  

©2003 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου| Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας