Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

Αναζήτηση:

Αναζήτηση
Νέα

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηΑνακοίνωση Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Αναρτήσεις που επηρεάζουν δυσμενώς, ιδίως παιδιά - 09/02/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Αναρτήσεις που επηρεάζουν δυσμενώς, ιδίως παιδιά

Η ανάρτηση φωτογραφιών και/ ή σχολίων που επηρεάζουν την ιδιωτική ζωή αντιβαίνει στις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Με αφορμή πρόσφατες συζητήσεις για αναρτήσεις φωτογραφιών και/ ή σχολίων σε κοινωνικά δίκτυα και άλλα μέσα ενημέρωσης, επιθυμώ να υπενθυμίσω ότι, προσωπικά δεδομένα είναι οποιαδήποτε πληροφορία προσδιορίζει ή μπορεί να προσδιορίσει, άμεσα ή έμμεσα, ένα φυσικό πρόσωπο εν ζωή.

Το κοινό έχει κάθε δικαίωμα να σχολιάζει θέματα επικαιρότητας που απασχολούν την κοινή γνώμη. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν τα σχόλια και οι αναρτήσεις φωτογραφιών, μπορούν να προσδιορίσουν, ακόμη και έμμεσα, την ταυτότητα ανήλικών παιδιών. Στον αιώνα της κοινωνίας της πληροφορίας, τέτοιες αναρτήσεις μπορούν να ακολουθούν ή να στιγματίσουν ένα παιδί, για το υπόλοιπο της ζωής του, ιδίως όταν το θέμα αφορά ενδεχόμενη κακοποίησή του.

Η ευαισθησία του κοινού σε ένα θέμα κοινού ενδιαφέροντος, σε καμία περίπτωση πρέπει να επισκιάζει τα συμφέροντα, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα ανήλικών παιδιών.


Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας
Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

09 Φεβρουαρίου 2017

  

©2003 - 2017 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου| Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας