Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

Αναζήτηση:

Αναζήτηση
Νέα

ΕκτύπωσηΕκτύπωση



ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ - 14/01/2016


Προσωπικά δεδομένα είναι με απλά λόγια οι πληροφορίες που αφορούν στην ιδιωτική ζωή ενός εν ζωή προσώπου.

Η ανάγκη για προστασία τους στην εποχή της ταχύτητας και της διάχυσης πληροφοριών που ζούμε σήμερα είναι επιβεβλημένη και αδήριτη.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσε την 28η Ιανουαρίου ως Ημέρα Προσωπικών Δεδομένων αφού την 28 Ιανουαρίου 1981 ανοίχτηκε για υπογραφή στο Στρασβούργο η Σύμβαση 108 για την προστασία του ατόμου από την αυτοματοποιημένη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Η Κυπριακή Βουλή, ψήφισε την 23 Νοεμβρίου 2001 τον Ν.138(Ι)/2001, στα πλαίσια εναρμόνισης με την Οδηγία 95/46 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την προστασία φυσικών προσώπων έναντι της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών.

Δυνάμει του Ν.138(Ι)/2001, αρμόδιο όργανο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Κύπρο, είναι ο Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Στόχος του Γραφείου μας η καθιέρωση του θεσμού ως σημείο αναφοράς των προσώπων που διακινούν, επεξεργάζονται, διαθέτουν ή απλά θέλουν να προστατεύσουν τις ιδιαίτερες πληροφορίες και στοιχεία που τους αφορούν.

Στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης εκδηλώσεων για την 28η Ιανουαρίου εγκαινιάζουμε κύκλο εκδηλώσεων με στοχευμένους αποδέκτες και σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των προσωπικών δεδομένων.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος θα γίνουν σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια που έχουν έδρα την Λευκωσία και έχουν αποδεχτεί την πρόταση μας για συνεργασία.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί έχουν ως ακολούθως:

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 Ιανουαρίου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας Κύπρου με θέμα «Προστασία της ιδιωτικής ζωής στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα η ώρα 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Διογένους 6, Έγκωμη).


ΤΡΙΤΗ, 26 Ιανουαρίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Microsoft Cyprus με θέμα “Trustworthy Cloud Computing – Ασφάλεια και Εμπιστοσύνη στις Υπηρεσίες Υπολογιστικού Νέφους”.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα η ώρα 18.00 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφόρος Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).


ΠΕΜΠΤΗ, 28 Ιανουαρίου θα γίνει ενημέρωση πολιτών μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών και εντύπων από την Επίτροπο.


ΤΡΙΤΗ, 9 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το U Radio 99.6 μεταξύ των ωρών 15.00-17.00 θα γίνει προβολή μέσω ζωντανής ραδιοφωνικής μετάδοσης (Live Link) στην Κεντρική Καφετερία (Millennium Cafeteria) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ - 11 Ιανουαρίου μέχρι 7 Φεβρουαρίου θα διεξάγεται ηλεκτρονικός διαγωνισμός στην ιστοσελίδα του Γραφείου μας με έπαθλο ένα tablet προσφορά του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Λεπτομέρειες των εκδηλώσεων καταγράφονται στην πρόσκληση.


Eίστε όλοι ευπρόσδεκτοι γιατί τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.

Γι’ αυτό,

Βλέπε… Άκου….. Ρώτα….. Ενημερώσου….. Σκέψου….. πιο προσωπικά!


Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαϊδου
Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων
Προσωπικού Χαρακτήρα


14/01/2016

  

©2003 - 2018 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου| Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας