Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Συνήθεις Ερωτήσεις | Χάρτης Πλοήγησης | Σύνδεσμοι | Επικοινωνία

Αναζήτηση:

Αναζήτηση
Θέματα που ενδιαφέρουν

ΕκτύπωσηΕκτύπωσηPrivacy Shield - 10/08/2017


Τον Αύγουστο του 2016 δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ η Εκτελεστική Απόφαση (ΕΕ) 2016/1250 της Επιτροπής της 12ης Ιουλίου 2016 βάσει της οδηγίας 95/46/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την επάρκεια της προστασίας που παρέχεται από την ασπίδα προστασίας της ιδιωτικής ζωής ΕΕ–ΗΠΑ. Η Απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα εντατικών διαβουλεύσεων μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη θέσπιση της Συμφωνίας Privacy Shield.

Η υιοθέτηση της εν λόγω Απόφασης κατέστη αναγκαία μετά την ακύρωση της Απόφασης Επάρκειας Safe Harbor από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) στην εκδικασθείσα υπόθεση Maximillian Schrems vs Irish Commissioner. Η Απόφαση Επάρκειας Privacy Shield καθιστά ελεύθερη τη διαβίβαση δεδομένων προς οργανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι εισηγμένοι στο Privacy Shield.

Ερωταπαντήσεις σχετικά με την ασπίδα προστασίας και έντυπα υποβολής παραπόνων από πολίτες:

FAQ BUSINESSES.pdf COMPLAINT FORM TO DPA.docx COMPLAINT TO OMBUDSPERSON.docx


Σύνδεσμοι:

"EU-U.S. Privacy Shield" on the European Commission website: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/eu-us-privacy-shield/index_en.htm

EU-U.S. Privacy Shield; Invitation for Applications for Inclusion on the List of Arbitrators: https://www.federalregister.gov/documents/2017/06/14/2017-12370/eu-us-privacy-shield-invitation-for-applications-for-inclusion-on-the-list-of-arbitratorsΣχετικά κείμενα που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας:

16/02/2016 Το Γραφείο της Επιτρόπου καλωσορίζει την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θέσπιση της Συμφωνίας «Privacy Shield» μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ, η οποία θα αντικαταστήσει την Απόφαση για τον Ασφαλή Λιμένα (Safe Harbor), που ακυρώθηκε πρόσφατα από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ).

20/07/2016 - Εκτελεστική Απόφαση για την Επάρκεια Προστασίας του Privacy Shield

02/08/2016 - Εκτελεστική Απόφαση (ΕΕ) 2016/1250 της Επιτροπής, για την επάρκεια προστασίας της ιδιωτικής ζωής που παρέχει η Συμφωνία Privacy Shield μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

  

©2003 - 2017 Κυπριακή Δημοκρατία,
Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αρχική Σελίδα | Κυβερνητική Πύλη Διαδικτύου| Αποποίηση | Υπεύθυνος Σελίδας