Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Ημέρα Προστασίας Δεδομένων 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ημέρα Προστασίας Δεδομένων 2022


Στις 26 Απριλίου 2006, το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσε την 28η Ιανουαρίου ως Ημέρα Προστασίας Δεδομένων, αφού 25 χρόνια πριν, στις 28 Ιανουαρίου 1981 ανοίχθηκε για υπογραφή, στο Στρασβούργο, η Σύμβαση 108 για την προστασία του ατόμου από την αυτοματοποιημένη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας Προστασίας Δεδομένων, υπενθυμίζω τη σημασία της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, τόσο από τους ίδιους τους πολίτες, όσο και από όλους όσοι επεξεργάζονται δεδομένα. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας και λόγω της πανδημίας, η οποιαδήποτε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων πρέπει να γίνεται με σεβασμό στην ιδιωτικότητα του ατόμου.

Σημειώνω, ακόμη, ότι το 2022 αποτελεί έτος ορόσημο, αφού συμπληρώνονται 20 χρόνια του Γραφείου Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και 1 χρόνος του Γραφείου Επιτρόπου Πληροφοριών, του οποίου τα καθήκοντα ασκούνται από τον εκάστοτε Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας
Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

28 Ιανουαρίου 2022
Κατεβάστε το αρχείο τύπου JPG OCPDP Poster 2022.jpg


Back To Top