Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η Επίτροπος παρέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της για το έτος 2021 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέδωσε σήμερα την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της για το έτος 2021
στον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα 18 Νοεμβρίου 2022, την Ετήσια Έκθεση του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το έτος 2021.

Παραδίδοντας την Έκθεση, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα κ. Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου ανέφερε ότι η δραστηριότητα του Γραφείου, ως καταγράφεται στην Ετήσια Έκθεση, καταμαρτυρεί την καθημερινή ενασχόληση του Γραφείου με ερωτήματα πολιτών, παράπονα και γνωματεύσεις. Σημείωσε, επίσης, ότι η έγνοια για την προστασία των προσωπικών δεδομένων υπάρχει πλέον στην καθημερινότητα των πολιτών και αυτό αποδεικνύεται από τα 1000 και πλέον ερωτήματα που απαντήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, τα 500 περίπου παράπονα που υποβλήθηκαν και τις 63 Αποφάσεις που εκδόθηκαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού παρέλαβε την Έκθεση, συγχαίροντας την Επίτροπο και τους συνεργάτες της, ανέφερε ότι έχουν δημιουργηθεί ακριβώς οι απαραίτητες προϋποθέσεις προστασίας από τη μια και εμπιστοσύνης του λαού από την άλλη, θεωρώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο είναι επιτυχής η πορεία του θεσμού που υπηρετεί η Επίτροπος.
18 Νοεμβρίου, 2022Back To Top