Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Εκλογές Ανάδειξης Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Εκλογές Ανάδειξης Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εκλογές Τοπικής ΑυτοδιοίκησηςΚατά την ημέρα των πιο πάνω εκλογικών διαδικασιών, λειτουργοί του Γραφείου μου και εγώ θα επισκεφθούμε εκλογικά κέντρα για έλεγχο της συμμόρφωσης με τα πιο κάτω:

Στους εκλογικούς καταλόγους που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα / υποψηφίους δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός δελτίου ταυτότητας των ψηφοφόρων, η ημερομηνία γέννησης και το ονοματεπώνυμο του πατέρα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο εκλογικός κατάλογος διατίθεται στα κόμματα / υποψήφιους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για σκοπούς διαφάνειας και ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας, με βάση την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με Αρ. 34.361 και ημερομηνία 1.11.1990.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν αναφωνείται ο αριθμός του δελτίου ταυτότητας των ψηφοφόρων καθ’ ότι ελλοχεύει κίνδυνους κοινοποίησής του σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αντ’ αυτού αναφωνείται ο αριθμός του εκλογικού βιβλιαρίου των ψηφοφόρων.

Θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών κατάλογοι και σημειώσεις δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς, ασύμβατους, με τον αρχικό σκοπό για τον οποίο είχαν συλλεγεί τα δεδομένα, και ως εκ τούτου θα πρέπει να καταστρέφονται.


Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων
Προσωπικού Χαρακτήρα


3 Ιουνίου, 2024

Back To Top