Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Εκλογές Ανάδειξης Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Εκλογές Ανάδειξης Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Σε συνέχεια της τελευταίας Ανακοίνωσής μου, ημερομηνίας 03 Ιουνίου, 2024, επιθυμώ να ενημερώσω το κοινό ότι, κατά την ημέρα των εκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, το Γραφείο μου διενήργησε παγκύπριους επιτόπιους ελέγχους συμμόρφωσης σε 104 εκλογικά κέντρα.

Από τους επιτόπιους ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι, τηρήθηκαν οι διαδικασίες/ οδηγίες αναφορικά με την απαγόρευση αναφώνησης του αριθμού δελτίου ταυτότητας και τη διαχείριση των εκλογικών καταλόγων από τους εκπροσώπους των πολιτικών συνδυασμών/ κομμάτων/ υποψηφίων, που βρίσκονταν εντός των εκλογικών κέντρων.

Εντούτοις, το Γραφείο μου ενημερώθηκε, από πολίτες ότι, σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα, δεν αναφωνείτο ο αριθμός εκλογικού βιβλιαρίου, αλλά ο αριθμός δελτίου ταυτότητας. Οι περιπτώσεις αυτές έτυχαν άμεσου χειρισμού και θα ενημερωθεί σχετικά και η Υπηρεσία Εκλογών, για τις δικές της ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, το Σαββατοκύριακο των εκλογών και μέχρι τη δεδομένη στιγμή, έχουν υποβληθεί στο Γραφείο μου, 43 γραπτές καταγγελίες, που αφορούν στη λήψη ανεπιθύμητων προωθητικών μηνυμάτων τύπου sms, μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και/ ή τηλεφωνικών κλήσεων, από επιτελεία και/ ή υποστηρικτές υποψηφίων, για την προώθηση της πολιτικής τους υποψηφιότητας. Οι εν λόγω καταγγελίες διερευνώνται και τα αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν, μετά τη διερεύνηση.Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου
Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων
Προσωπικού Χαρακτήρα


10 Ιουνίου, 2024

Back To Top