Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Διαβάζετε προσεκτικά τους όρους συμμετοχής σε διαγωνισμούς


Το Γραφείο Επιτρόπου δεν έχει σχέση σχετικά με τις χρεώσεις στους λογαριασμούς τηλεφώνου ή τις πιθανές παραπλανητικές διαφημίσεις, αλλά καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό πριν λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και κληρώσεις όπου καλείται να αποστείλει sms για να διεκδικήσει δώρα. Διαβάζετε προσεκτικά τους όρους του διαγωνισμού γιατί είναι πιθανό να χρεωθείτε ή να ενεργοποιήσετε άθελα σας υπηρεσία η οποία θα χρεώνει τον λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου σας σε τακτά χρονικά διαστήματα π.χ εβδομαδιαίως.

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα «λαχεία» τύπου «ξυστού» τα οποία καλούν το κοινό να αποστείλει μήνυμα sms για να διεκδικήσει τα δώρα. Τα λαχεία αυτά καλούν το κοινό να αποστείλει ένα μήνυμα το οποίο αρχίζει με την λέξη ON, και ακολουθεί το όνομα της υπηρεσίας, οπότε ενεργοποιείται η υπηρεσία με συνεχή (π.χ. εβδομαδιαία) χρέωση.
Υπάρχουν επίσης πολλές ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο σχετικά με διάφορα τεστ ή παιχνίδια όπου για να λάβετε τα αποτελέσματα σας καλείστε να δώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και στην συνέχεια σας αποστέλλεται μήνυμα το οποίο σας καλεί να στείλετε sms το οποίο αρχίζει με την λέξη ON για να ενεργοποιήσετε κάποια συνδρομητική υπηρεσία με συνεχή χρέωση.

Και στις δύο περιπτώσεις (λαχεία και ιστοσελίδες), οι πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις αναγράφονται συνήθως με μικρά γράμματα, έτσι οι περισσότεροι δεν τις διαβάζουν και συνειδητοποιούν ότι έχουν εγγραφεί συνδρομητές άθελα τους όταν αργότερα λάβουν το λογαριασμό του τηλεφώνου τους.

Γι’ αυτό πριν λάβετε μέρος σε οποιοδήποτε διαγωνισμό ή κλήρωση βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεχτικά τους όρους συμμετοχής στο κάτω μέρος ή στο πίσω μέρος του λαχείου/εντύπου, με τον ίδιο τρόπο που θα πρέπει πάντοτε να ζητάτε να ενημερώνεστε για τον σκοπό για τον οποίο δίνετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Back To Top