Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Ανακοίνωση σχετικά με ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα


Αν έχετε λάβει ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα (συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων πολιτικού, ιδεολογικού, θρησκευτικού, ή φιλανθρωπικού περιεχομένου) από αποστολέα (ή διαφημιζόμενο) στην Κύπρο χωρίς να έχετε δώσει την συγκατάθεση σας για την αποστολή αυτή, μπορείτε υποβάλετε παράπονο στο Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από την ιστοσελίδα του Γραφείο www.dataprotection.gov.cy στο μέρος «Έντυπα».
Για ενοχλητικά ή απειλητικά μηνύματα τα οποία δεν αφορούν προώθηση υπηρεσιών ή πώληση αγαθών θα πρέπει να απευθύνεστε στην Αστυνομία.

Ο Νόμος επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων σε πελάτες υπό τον όρο ότι δίνεται στους πελάτες η δυνατότητα να ζητήσουν να σταματήσει η αποστολή των μηνυμάτων σαφώς, ευδιάκριτα και ατελώς.

Γι’ αυτό εάν έχετε κάποια προηγούμενη σχέση με τον αποστολέα (π.χ. είχατε αγοράσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία από τον αποστολέα στο παρελθόν) εισηγούμαστε να επικοινωνήσετε πρώτα οι ίδιοι μαζί του και να του ζητήσετε να σταματήσει να σας στέλλει μηνύματα. Ψάξτε στο τέλος των μηνυμάτων για κάποιον αριθμό που αρχίζει από 800 με την ένδειξη “SMS STOP”, “NO SMS”, “OXI MHNYMA”, “ΔΙΑΓΡΑΦΗ” η “ΟPT OUT” στον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε δωρεάν με τον αποστολέα για να ζητήσετε να σταματήσετε να λαμβάνετε μηνύματα.

Διευκρινίζεται ότι οι αριθμοί που αρχίζουν από 800 είναι δωρεάν (δεν υπάρχει καμιά χρέωση), ενώ οι αριθμοί που αρχίζουν από 900 έχουν συνήθως ψηλή χρέωση γι’ αυτό μην προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τον αποστολέα στους αριθμούς που αρχίζουν από 900. Διευκρινίζεται επίσης ότι οι τετραψήφιοι αριθμοί για αποστολή sms όπως για συμμετοχή σε κάποιο διαγωνισμό ή για παραγγελία κάποιου ringtone ή για αποστολή κάποιας αφιέρωσης σε ραδιοσταθμό μέσω sms, έχουν επίσης ψηλή χρέωση.

Back To Top